Logo Masllorenç

Masllorenç

Baix Penedès


Ets a: Portada > El Municipi


El Municipi

SITUACIÓ GEOGRAFICA

El municipi de Masllorenç està situat a la part de ponent de la comarca del Baix Penedès, limitant amb l'extrem de llevant de l'Alt Camp, comarca a la qual pertenyia fins a l'any 1990.

El terme municipal té una extensió de 6,6 Km2 i comprèn, a més a més del poble de Masllorenç, l'agregat de Masarbonès, com a centres històrics, i la urbanització la Font d'en Talló com a nucli de recent creació. 

El territori que ocupa aquest terme és lleugerament accidentat pels darrers contraforts meridionals de la serra del Montmell, amb una alçada mitjana d'entre 270 i 280 m. 

El sòl és bàsicament de tipus càrstic i argilós. Les terres són, en general, pobres. 

La vegetació que hi trobem és la garriga per damunt del bosc en les terres no cultivades. En la terra conreada, l'agricultura dominant és la de secà, essent el conreu principal el de la vinya, l'olivera i l'ametller, per ordre d'importància. Abans del 1.956, els conreus principals eren els del garrofer i l'olivera, els quals quedaren molt afectats per les gelades d'aquell any, cedint la seva importància a l'ametller i a la vinya. Posteriorment, aquest darrer conreu ha anat augmentant en detriment de l'altre.

               
 

ACTIVITAT ECONÒMICA

L'economia del municipi es basava sobretot en l'agricultura. En els darrers anys, però, l'augment de la mitjana d'edat dels pagesos del municipi i les dificultats per les quals passa aquest sector han obligat molts joves a deixar aquest tipus d'activitat i ha fet que l'agricultura a temps perdut passi a ser el més predominant en aquest sector.

Dins del sector secundari, fins a mitjans d'aquest segle destacaven al municipi les cases de fabricació de mobles. Posteriorment, als anys setanta es van instal.lar al municipi i en les seves proximitats altres empreses, entre les quals destaquen les dedicades a la fabricació de tendals i d'articles d'esport.

En el sector terciari destaquen els comerços de venda de mobles i també l'Àrea de Servei "Alt Camp" de l'Autopista A-2, molt propera al municipi i que també dóna feina a alguns veïns.

© Ajuntament de Masllorenç, Tots els drets reservats - Qui som? - Normes de privacitat

Amb el suport de: Diputació de Tarragona. Logo Consell Comarcal del Tarragonès. Logo Consorci Administració Oberta de Catalunya. Logo